پارتیشن‌ها را تحت كنترل خود درآورید
جوانان امروز
جوان.ازدواج.خانواده

مینی ابزارهای پارتیشنی


نرم‌افزار MiniTool Partition Wizard ابزاری قدرتمند برای مدیریت پارتیشن‌های هارد‌دیسك است كه به شما این امكان را می‌دهد بدون نیاز به طی مراحل پیچیده و طولانی، تغییرات مورد نیاز را روی هارد‌دیسك اعمال كنید. ویرایش‌های متفاوت این نرم‌افزار در تمامی نسخه‌های 32 و 64 بیت ویندوز قابلیت اجرا دارند و شما می‌توانید به كمك آن تغییر سایز پارتیشن‌ها، ایجاد و حذف پارتیشن‌ها، كپی و پاك‌كردن پارتیشن‌ها، تبدیل، مشاهده، پنهان‌سازی، تغییر نام و حتی بازیابی پارتیشن‌ها را پیاده كنید.

مرتب‌سازی پارتیشن‌ها


یكی از امكاناتی كه در نرم‌افزارهای مشابه دیده نمی‌شود، مرتب‌سازی پارتیشن‌ها پس از اعمال تغییرات در آنهاست. به‌ طور كلی وقتی پارتیشن‌ها تغییر سایز می‌یابد یا انتقالی در آنها رخ می‌دهد (كلاسترها از بخشی به بخش دیگر منتقل می‌شود) برای جلوگیری از خواندن و نوشتن‌های بیهوده روی بخش‌های دور از یكدیگر باید پارتیشن‌های جدید را مرتب كرد. انجام این كار در نرم‌افزار فوق براحتی و به سه روش مختلف امكان‌پذیر است و می‌توانید با استفاده از قابلیت Align all partitions موارد را پیاده كنید. همچنین در صورتی‌كه فقط بخواهید یك پارتیشن را مرتب كنید می‌توانید از گزینه Align Partition كمك بگیرید. اجرای این قابلیت، نوشتن‌های نامرتب روی هارد‌دیسك را كاهش می‌دهد و افزایش عملكرد بهینه آن را به همراه دارد.

ایجاد، حذف و فرمت


ایجاد، حذف و فرمت‌كردن یك پارتیشن ازجمله امكانات اساسی و پایه در نرم‌افزارهای مدیریت پارتیشن به ‌شمار می‌رود. نرم‌افزار فوق نیز با پشتیبانی از این امكانات، شما را قادر می‌سازد تا با چند كلیك ساده پارتیشن‌های موردنظرتان را در فایل سیستم‌های FAT12 ،FAT16 ،FAT32 و NTFS ایجاد كنید، به ‌آسانی آنها را حذف كنید یا آنها را با سایز كلاسترهای مختلف از 512 بایت تا 64 كیلوبایت فرمت كنید.



كپی هارد‌دیسك‌ها


كپی‌كردن یك پارتیشن از هارد‌دیسكی به هارد‌دیسك دیگر و حتی كپی‌كردن كل پارتیشن‌های یك هارد‌دیسك در هارد‌دیسك دیگر ازجمله امكاناتی است كه در بخش‌های Disk Copy و Partition Copy در اختیار شما قرار خواهد گرفت. برای استفاده از این قابلیت تنها كاری كه باید انجام دهید این است كه ابتدا دیسك یا پارتیشن مبدا را انتخاب، سپس دیسك مقصد را مشخص كنید و در نهایت نیز روش كپی را برگزینید تا عملیات كپی اطلاعات از هارد‌دیسك و پارتیشنی به هارد‌دیسك و پارتیشن دیگر آغاز شود.

حفاظت از اطلاعات با مخفی‌سازی


گاهی اوقات بهترین روش برای حفاظت از اطلاعات این است كه وانمود كنیم اطلاعاتی برای سرقت وجود ندارد! قابلیت مخفی‌سازی پارتیشن‌ها در این نرم‌افزار نیز به شما این امكان را می‌دهد تا هر پارتیشنی را كه تمایل داشته باشید مخفی كنید و هر زمان كه به آن نیاز داشتید آن را از این حالت خارج كنید. به كمك این قابلیت می‌توانید وانمود كنید اطلاعات محرمانه‌ای ندارید و به‌این ترتیب براحتی از اطلاعات خصوصی خود محافظت كنید.

بازسازی MBR


مستر بوت ركورد یا همان MBR، یك سكتوربوت 512 بایتی و اولین سكتور (سكتور صفر) از سخت‌افزارهای ذخیره‌ساز اطلاعات همچون هارد‌دیسك است. MBR ممكن است برای نگهداری جداول پارتیشن Primary هارد‌دیسك مورد استفاده قرار گیرد و گاهی اوقات چنانچه صدمه ببیند، سیستم‌عامل بدرستی بوت نمی‌شود و مشكلات دیگری را نیز به همراه خواهد داشت. در این شرایط بازسازی MBR می‌تواند مشكل را رفع كند و این بازسازی نیز با یك كلیك توسط MiniTool Partition Wizard قابل انجام است.

تست سلامت


تست سلامت سكتورهای هارد‌دیسك از دیگر امكاناتی است كه توسط این نرم‌افزار در اختیار شما قرار خواهد گرفت. Surface Test به شما این امكان را می‌دهد تا وضع سكتورهای هارد‌دیسك را با خواندن تك‌تك آنها مورد بررسی كنید. در این شرایط چنانچه هنگام خواندن سكتور مشكلی وجود نداشته باشد، مربعی به رنگ سبز نمایش داده می‌شود و چنانچه مشكلی هنگام خواندن اطلاعات رخ دهد، این رنگ قرمز خواهد شد.

افزایش ظرفیت سیستمی‌ها بدون راه‌اندازی مجدد


اگر می‌خواهید ظرفیت پارتیشن سیستمی ویندوز را افزایش دهید و دوست دارید این كار بدون راه‌اندازی مجدد رایانه صورت گیرد، می‌توانید از نرم‌افزار فوق كمك بگیرید. این نرم‌افزار براحتی اطلاعات ذخیره شده روی پارتیشن سیستمی شما را در حالتی كه ویندوز بوت شده و فعال است، قفل می‌كند و پس از آن نسبت به افزایش ظرفیت پارتیشن مورد نظر بدون نیاز به راه‌اندازی مجدد رایانه اقدام می‌كند. در این شرایط كه برای سیستم‌های عامل ویندوز سرور 2000، 2003 و 2008 بسیار دارای اهمیت است، بدون نیاز به راه‌اندازی مجدد و بروز اختلال در عملكرد سیستم‌عامل، ظرفیت پارتیشن تغییر می‌یابد و می‌توانید به استفاده از آن با ظرفیت جدید بپردازید.

راست و چپ را جدی بگیرید!


توجه: یكی از مهم‌ترین مشكلاتی كه بسیاری از كاربران هنگام تغییر سایز پارتیشن‌ها با آن مواجه می‌شوند، ناتوانی در تغییر سایز پارتیشن‌ها بویژه پارتیشن اول یعنی پارتیشن درایو C است. در بسیاری از موارد، كاربران فضای موردنظر به منظور افزایش ظرفیت، این پارتیشن را از درایوهای دیگر همچون درایو D كسر می‌كنند، اما قادر به افزودن این فضا به درایو C نیستند.
در چنین شرایطی باید توجه داشته باشید مهم‌ترین اصل هنگام افزایش ظرفیت یك پارتیشن به كمك فضای كسرشده از پارتیشن دیگر، این است كه فضای مورد نظر را بدرستی از پارتیشن مورد نظر كسر كنید. به عنوان مثال، چنانچه قصد دارید فضای دو گیگابایت را از پارتیشن D به پارتیشن C انتقال دهید، باید حتما این فضا را از سمت چپ پارتیشن D كسر كنید؛ به عبارتی هنگام تغییر سایز پارتیشن D نشانگر ماوس را به سمت چپ نوار ظرفیت پارتیشن ببرید و با كشیدن آن به سمت راست، ظرفیت آن را كاهش دهید و فضای موردنظر را از آن كسر كنید. در چنین شرایطی براحتی می‌توانید فضای كسرشده را به پارتیشن درایو C اختصاص دهید. همچنین اگر بخواهید از پارتیشن D برای افزایش ظرفیت پارتیشن E كمك بگیرید، ‌باید این عمل را از سمت راست پارتیشن D انجام دهید.

نكات مهم دیگری كه باید به آنها توجه داشته باشید، عبارتند از:
ـ توجه داشته باشید در یك هارد‌دیسك فاقد پارتیشن Logical، فقط می‌توانید چهار پارتیشن Primary داشته باشید.

ـ اگر هارد‌دیسك شما شامل یك پارتیشن Logical باشد، می‌توانید سه پارتیشن Primary نیز داشته باشید.
ـ توصیه می‌كنیم اولین پارتیشن هارد‌دیسك خود را Primary تعیین كنید.

ـ با فرمت‌كردن یك پارتیشن، اطلاعات ذخیره شده در آن از بین خواهد رفت.

ـ چنانچه یكی از پارتیشن‌های سیستمی را حذف كنید، سیستم‌عامل رایانه بدرستی بوت نخواهد شد.
نرم‌افزار فوق در نسخه‌های مختلف رایگان، حرفه‌ای، سرور و... قابل دانلود است كه تفاوت آنها با یكدیگر نیز در پشتیبانی از برخی ابزارها و امكاناتی است كه در اختیار كاربران قرار می‌دهند
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 121
بازدید دیروز : 11
بازدید هفته : 133
بازدید ماه : 613
بازدید کل : 38351
تعداد مطالب : 138
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1